Strona główna » Ewa Malinowska
Ewa Malinowska
Ewa Malinowska

dr inż. Ewa Malinowska

Konsultacje

Prowadzone przedmioty

  • Stacjonarne studia I stopnia
    • Certyfikowany auditor zarządzania jakością i środowiskiem
    • Nadzór sanitarno - epidemiologiczny i gospodarowanie odpadami medycznymi
  • Niestacjonarne studia I stopnia
    • Certyfikowany auditor zarządzania jakością i środowiskiem
  • Stacjonarne studia II stopnia
    • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy
  • Niestacjonarne studia II stopnia
    • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy
    • Systemy zarządzania bezpieczeństwem informacji

Prowadzone seminaria

Seminarium licencjackie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

SEMINARIUM MAGISTERSKIE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

Zakres programowy:
- Zarządzanie jakością i bezpieczeństwo produktu żywnościowego,
- Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług,
- Ekonomika jakości,
- Rozwój zrównoważony,
- Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna,
- Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa,
- Ekobilanse,
- Logistyka i magazynowanie,
- Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych

Seminarium magisterskie

Kierunek: Zarządzanie
Specjalność: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem

Seminarium magisterskie

Specjalność:  Zarządzanie jakością i środowiskiem

Prowadzący seminarium: dr inż. Ewa Malinowska

Opis tematyki:

  • Systemy zarzadzania jakością, środowiskiem, bezpieczeństwem pracy;
  • Zagadnienia związane z zapewnieniem bezpieczeństwa produktu żywnościowego oraz organizacji zajmujących się ich wytwarzaniem, obrotem, dystrybucją;
  • Narzędzia pomiaru i doskonalenia jakości produktów, systemów, usług;
  • Ekonomika jakości;
  • Rozwój zrównoważony;
  • Rolnictwo ekologiczne i żywność ekologiczna;
  • Ekonomika ochrony środowiska, Ekologiczne aspekty opakowalnictwa;
  • Ekobilanse;
  • Logistyka i magazynowanie, Lean manufacturing, Japońskie techniki zarządzania jakością – Kaizen, Kanban, Hoshin Kanri i inne;
  • Jakość usług;
  • Grupy towarowe ze szczególnym uwzględnieniem produktów żywnościowych.

 

Egzaminy i zaliczenia

  • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy [lab, gr1 II poł.sem]
  • grupa: S43-31
    Poniedziałek 13.06.2022
    godz.: 09.45-13.00
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Certyfikowany auditor zarządzania bezpieczeństwem pracy [lab, gr2 II poł.sem]
  • grupa: S43-31
    Poniedziałek 06.06.2022
    godz.: 09.45-13.00
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Certyfikowany auditor zarządzania jakością i środowiskiem [lab, II poł.sem]
  • grupa: S33-51
    Piątek 17.06.2022
    godz.: 08.00-09.30
    sala 09 sala3
    Z
    termin pierwszy

  • Jakość żywności i żywienia [w, WDW, II poł.sem]
  • grupa: WDW
    Poniedziałek 13.06.2022
    godz.: 13.30-16.45
    sala B-4
    Z
    termin pierwszy

    grupa: WDW
    Czwartek 30.06.2022
    godz.: 19.30-20.15
    sala online
    Z
    termin drugi

  • Nadzór sanitarno - epidemiologiczny i gospodarowanie odpadami medycznymi [w, II poł.sem]
  • grupa: S23-15
    Piątek 10.06.2022
    godz.: 09.45-13.00
    sala WZ-Aula
    Z
    termin pierwszy

  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w praktyce [w, WDW II poł.sem]
  • grupa: WDW
    Poniedziałek 06.06.2022
    godz.: 13.30-16.45
    sala B-4
    Z
    termin pierwszy

    grupa: WDW
    Czwartek 23.06.2022
    godz.: 19.30-20.15
    sala online
    Z
    termin drugi

Publikacje